Pomysł na Lody Portofino dojrzewał długo. Lecz gdy już zaistniał trafił na podatny grunt. Myślę tu o ludziach z pasją, Lubelszczyźnie, miejscu zasobnym w wysokiej jakości owoce i produkty mleczne. Te sprzyjające okoliczności pomagają doskonalić nasz produkt, a nasze doświadczenie, szczęśliwie i ze smakiem łączy najlepsze odmiany malin, truskawek i jagód. Owoce z lubelszczyzny nadają lodom Portofino niemalże endemiczny smak.
Produkowane ze świeżego mleka, śmietany i masła
Sukces Lodów Portofino jest oparty na współpracy z wyjątkowymi ludźmi, którzy żyją realizując swoje pasje. Wszyscy zaprzęgają najnowszą wiedzę i maszyny aby produkować nie tylko więcej, ale i lepiej. Mamy szczęście ponieważ ich pasje wspomagają nasz produkt.
W Lodach Portofino nie stosujemy sztucznych aromatów i emulgatorów. Mając dostęp do tak doskonałych owoców nie musimy poprawiać natury.
Nie idąc na kompromis dotyczący jakości lodów i wyszukując najlepszych lokalnych dostawców mleka, śmietany a także owoców sprawiła, że Lody Portofino stały się rozpoznawalną lokalną marką.
Nieustannie ulepszamy naszą produkcję, trzymamy się craftowych reżimów, włoską recepturę dostosowaliśmy do polskich upodobań, nasze lody mają gładką kremową konsystencję, są gęste i tłuste.
Bawimy się składnikami tworząc różnorodne połączenia i smaki wszystko by serwować szczęście.